Corona Reisverklaring

Corona Reisverklaring

Corona reisverklaring? Bent u binnenkort van plan om de Arc de Triomphe in Frankrijk te bezoeken of misschien om van de mooie stranden in Griekenland te genieten? Helaas gaat dat niet meer zo gemakkelijk als vroeger. Om deze plekken te bezoeken heeft u namelijk een reisverklaring nodig. Bij Corona Spoedtest Den Haag kunt u een PCR test afnemen waar een corona reisverklaring bij is inbegrepen. De uitslag van de PCR test krijgt u al binnen 1 dag. Bent u binnenkort van plan om te reizen? Kies dan voor PCR met reisverklaring.

EU landen en Kleurcodes – Corona reisverklaring

De Nederlandse overheid heeft reisadvies aangegeven door het gebruik van kleurcodes. Zo zijn er landen die rood, oranje, geel of groen kleuren. De kleur dat een land krijgt toegewezen is afhankelijk van het aantal COVID-19 gerelateerde factoren. Net als de corona maatregelen, verandert het reisadvies van landen ook constant. Zo kan een land van oranje naar geel gaan of van groen naar rood. Daarnaast mag elk land ook nog zijn eigen regels bepalen. Dit kan voor veel verwarring zorgen. In dit kopje leggen wij u uit wat elke kleur betekend en inhoud.

Rood, oranje, geel, en groen. De kleuren waar het op dit moment over gaat wanneer het aankomt op reizen en corona maatregelen. Deze kleuren zijn gekoppeld aan het risiconiveau voor het desbetreffende land.

Groen betekent dat er gereisd mag worden en dat de veiligheidsrisico’s in een land vergelijkbaar zijn met Nederland of dat er weinig mensen zijn die besmet zijn binnen het land ,er is geen quarantine of testplicht bij thuiskomst.

Geel geeft aan dat er wel gereisd mag worden maar er zijn risico’s die u kan oplopen. Let op! Hierbij geldt ook dat er geen quarantine of test plicht is bij thuiskomst

Oranje geeft aan dat u in dit land ernstig risico loopt. In dit land of gebied kunnen ernstige veiligheidsrisico’s zich afspelen. Denk hierbij aan criminaliteit of natuurgeweld, een politieke situatie of criminaliteit, er kan een inreisverbod gelden of er kunnen veel corona besmettingen in het land zijn. Hierdoor kunt u te maken krijgen met strengere maatregelen zoals een avondklok of een lockdown. Reis daarom alleen als het noodzakelijk is.

Rood betekent: zeer ernstig risico. Dit land of gebied is levensgevaarlijk door de ernstige veiligheidsrisico’s.  

PCR test met reisverklaring

Veel landen hebben bepaalde regels om de verspreiding van corona besmettingen tegen te gaan. Hierbij kunt u denken aan een verklaring van een negatieve test. Bij Corona Spoedtest bieden wij een PCR test met reisverklaring aan. Hierin staat dat u negatief bent getest op corona. Als u binnenkort van plan bent om te reizen, is het belangrijk om te weten dat voor veel landen een negatieve PCR test nodig is. Wilt u binnenkort een PCR test afnemen? Dan kunt u bij Corona Spoedtest Den Haag terecht!

Corona reisverklaring

Contact

Meer te weten komen over corona reisverklaring? Of heeft u vragen over een van onze andere diensten? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 070 – 369 8115 of op 06 – 2895 1555. Van maandag tot zaterdag zijn wij geopend van 10:30 – 20:00. Zondag zijn wij geopend van 10:30 – 21:00. Adres: Hoefkade 307B, 2526 BT Den Haag. Blijf op de hoogte door ons te volgen op Facebook en Instagram